Thursday, February 7, 2008

Mot Alperna! del 2

Bara lite mer än fyra månader kvar till sommarens EM, och igår testade Sverige en del potentiella spelare borta mot Turkiet. Tyvärr lyckades jag inte se matchen (tack så mycket Alfa TV...), men enligt tidningsuppgifter och en insatt Davve så verkade trion Sebastian Larsson, Fredrik Stoor och Markus Berg skött sig bra, med särskilt plus för den förstnämnde. Det är goda nyheter för det åldrande svenska fotbollslandslaget, och jag hoppas verkligen att Lars-Roland vågar ta ut minst två av dessa i EM-truppen. Både Larsson och Berg både också kunna ha goda chanser att få speltid, förutsatt att båda fortsätter leverera under våren.
Vad gäller den minst sagt knackiga målvaktfrågan så verkade Isaksson ha spelat stabilt igår. Jag tycker att om han fortsätter vara tvär, vägra utlåning överhuvudtaget, och spela i Manchester City's b-lag hela våren, så borde det stå klart att Rami Shaaban ska vara vår förstemålvakt i Österrike och Schweiz. Problemet med Shaaban är att inte heller han har någon egentlig klubb... Blir inte en övergång till Hammarby klar snart, så är inte heller han material för förstaplatsen i mål. Ytterligare ett problem är att vi egentligen inte har någon målvakt bakom dessa båda. Vem ska skydda det darriga svenska försvaret mot grekiska och spanska anfallare? Wiland? Alvbåge? Hemska tanke...

Nästa vecka avgörs också om undertecknad med vänner får åka till äventyret i Alperna. Chansen är som tidigare sagt inte stor, men det känns bra. Jag tror att vi minst får biljetter till öppningsmatchen mot Grekland den 10:e juni.

No comments: